top of page

Nieuwbouw woning Poortvliet Gaaswijck

"Een bijzondere bouwmethode"

022-Gaaswijck-11_4
022-Gaaswijck-11_3
022-Gaaswijck-11_6

Ontwerp

03 januari 2019

In deze Welstandsvrije wijk in Poortvliet is een industireel ontwerp bedacht. De basis elementen voor het ontwerp zijn vier 40 ft. zeecontainers. De belangrijkste eisen voor het ontwerp waren: industriele stijl, onderhouds vriendelijk en "iets speciaals". De gevel is ingevuld met metalen golfplaten en een kunststof gevelbekleding.

Uitvoering

12 februari 2020

Het bouwen met zeecontainers kent een aantal voordelen. De constructie is lichter dan bijvoorbeeld een beton of een steenactige construtie. Hierdoor kon er bespaard worden op de fundering. De palen onder deze woning zijn maar 8m. Boven de palen is een betonnen randbalk gestort. De 40 ft. containers konder daarna worden geplaatst.

Oplevering

5 november 2020

De constructie is ingepakt met een houten skelet (HSB) welke was voorzien van 180mm isovlas isolatie in de wanden en 220mm op het dak. Op deze manier werden de vereiste isolatiewaardes vanuit het bouwbesluit behaald. Verder is de woning voorzien van een lucht-warmtepomp en wordt het regenwater opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toileten.

bottom of page